Ostoskori Tyhjä

Siivousvinkki: Vaihda perinteinen rätti mikrokuituliinaan

Milloin on aika vaihtaa rätti?

Tiskirätti on tutkitusti keittiön ohella kodin likaisin kohde. Tiedetään, että rätit keräävät bakteereita ja ovat likaisia. Tiskirätti pitäisi pestä joka käytön jälkeen ja vaihtaa jo ennen kuin se haisee rätiltä. Suurin osa kuluttajista käyttää kertakäyttöisiä rättejä, mikä on pitkässä juoksussa kallista ja epäekologista.

Mikrokuituliinat tuovat helpotusta siivousmenetelmiin, sillä ne tekevät siivouksesta kevyempää, puhtaampaa ja ekologisempaa.

Miksi mikrokuituliina on parempi kuin perinteiset puhdistusliinat?

1. Puhtaus

Mikrokuituliina on suorituskyvyltään verraton rättiin verrattuna. Sen rakenne on sellainen, että nihkeänä se irrottaa jo ilman pesuainetta likaa ja kuivana sitoo pölyn itseensä. Mikrokuituliinalla puhdistaminen tuo siistin tuloksen ilman vahvoja pesuaineita. Mikrokuituliina on erittäin imukykyinen ja pinnat pysyvät kuivina. Näin ollen mikrokuituliina ei kerää niin paljoa bakteereita kuin tavallinen rätti, sillä se pysyy kuivenpana. Vedellä huuhtelu riittää liinan pesuun. Kun rätti on aika vaihtaa, se voidaan pestä pesukoneessa. Duotex mikrokuidut valmistetaan 100% uudella tekniikalla. Duotex mikrokuitu on halkaistu ja punottu, joka antaa kuidulle paremman puhdistustehon.

2. Kestävyys ja ekologisuus

Mikrokuituliinalla siivoaminen on ekologista, sillä kemikaalien ja veden kulutus vähentyy niitä käyttämällä. Mikrokuituliina on todella pitkäikäinen, sillä sitä voi konepestä satoja kertoja.

3. Taloudellisuus

Hinta per liinan käyttökerta on alhainen konepesumahdollisuuden ansiosta. Puhdas.fi kannustaa hankkimaan vaikkapa kymmenen mikrokuituliinaa - niitä käyttäen ja välillä liinoja konepesten pärjää monen vuoden ajan ilman muiden puhdistusliinojen jatkuvaa hankintaa.


Duotex kaksipuoleinen mikrokuituliina

4,50 €

Duotex Mikrokuituliina (Neulottu, vihreä)

3,80 €

Duotex Mikrokuituliina (Neulottu, punainen)

3,80 €

Duotex Mikrokuituliina (Neulottu, Sininen)

3,80 €

Duotex Mikrokuituliina (Kudottu, vihreä)

3,80 €

Duotex Mikrokuituliina (Kudottu, punainen)

3,80 €

Duotex Mikrokuituliina (Kudottu, sininen)

3,80 €

Duotex Mikrokuituliina (kierretty, sininen)

4,10 €