Ostoskori Tyhjä

Näin puhdistat saunan talveksi

Sauna kannattaa pestä 2-4 kertaa vuodessa riippuen siitä, kuinka usein saunaa käytetään. Näillä ohjeilla peset saunan perusteellisesti ja vahingoittamatta pintoja. Nautinnollisia saunahetkiä!

Aloita kiukaasta ja lauteista
Puhdista saunatila ensimmäisenä kaikesta irtaimistosta. Ota kivet pois kiukaasta ja heitä huonokuntoiset kivet pois. Jos kiuas on puulämmitteinen, varaudu sotkuun levittämällä sanomalehtiä lattialle, sillä kivet ovat nokisia. Kivet kannattaa pestä kuurausharjalla. Nokiset kivet saat puhtaaksi Softcaren Kivipesuaineella.

Jätä kivet kuivumaan ja harjaa tai pyyhi seuraavaksi lauteet ja muut pinnat irtoroskista ja pölystä. Kastele lauteet lämpimällä vedellä, jotta puun huokoset avautuvat. Pese lauteet huolellisesti kummaltakin puolelta ja lauteiden väleistä. Lauteiden pesuun suosittelemme esimerkiksi Softcaren Vihreän Linjan Saunapesua. Huuhtele lopussa lauteet kylmällä vedellä, jotta puun huokoset sulkeutuvat.

Huom! Halutessasi voit myös öljytä lauteet. Tämä pidentää lauteiden käyttöikää ja antaa niille kauniin kuullon. Öljyämiseen voi käyttää esimerkiksi Softcaren sisäkalusteille tarkoitettua puuöljyä. Anna kuivua rauhassa ja pese huolellisesti ennen saunan lämmittämistä.

Saunan ja kylpyhuoneen pesupakettitarjous!

Säästä 15%

Tarjoamme nyt -15% tarjoushintaan paketin, joka sisältää pullon Softcaren Vihreän Linjan Saunapesua ja pullon Softcaren Kylpyhuoneen puhdistusainetta. Näillä kotimaisilla huipputuotteilla peset sauna- ja kylpytilat tehokkaasti ja helposti uudenveroisiksi. Tuotteet ovat testattuja, turvallisia ja ympäristöystävällisiä. Tilaa nyt alla olevasta linkistä!

Tilaa Sauna- ja kylpyhuoneen pesupaketti täältä!

Lopuksi lattiat, kaivot ja sangot
Pestyäsi lattiat irrota kaivojen kannet ja pese ne. Jos kaivot vetävät huonosti, puhdista ne.

Seuraavaksi kannattaa pestä kaikki saunomisen ja peseytymisen yhteydessä käytettävät vadit, sangot ja muut tarvikkeet. Myös näiden esineiden puhtaudesta pitää huolehtia, jotta sauna pysyisi mahdollisimman puhtaana.

Viimein voit pestä lattiat. Pinttynyt lika saattaa vaatia kuurausta, mutta yleensä pelkkä moppaus riittää. Lattioiden pesuun suosittelemme mikrokuitumoppia sekä Softcaren kylpyhuoneen pesuainetta.

Lämmitä lopuksi saunaa vielä hetken ajan, jotta lauteet ja lattiat kuivuvat kunnolla. Nauti puhtaasta saunasta!

Yleisiä neuvoja saunan puhtauteen

  • Vältä saunan likaantumista peseytymällä aina ennen saunomista ja käyttämällä laudeliinaa.
  • Jätä kiuas hetkeksi päälle saunomisen jälkeen, jotta lauteet kuivuvat. Jos lauteet voi kääntää tai irrottaa, nosta ne ylemmäs, niin ne kuivuvat paremmin.
  • Tyhjennä kaikki vesiastiat ja käännä ne ylösalaisin pesutilaan jakkaran päälle tai lauteille.

Softcare Kivipesu 500 ml

9,00 €

Softcare Vihreän linjan saunapesu 500 ml

4,00 €

Softcare Kylpyhuoneen puhdistusaine 500 ml

6,20 €