Ostoskori Tyhjä

Aqua+ Pet&Family -monitoimilaite testissä kissaperheessä

Thomas Aqua+ Pet & Family –monitoimi-imuri oli testissä perheessämme, johon kuuluu kaksi kissaa. Meille merkki oli uusi tuttavuus, mutta selvitin, että tämä saksalainen laite on muualla Euroopassa todella suosittu. Alussa vähän säikähdin paketin nähtyäni, sillä laitteen mukana tuli paljon suulakkeita ja muita osia, mutta onneksi selkeät käyttöohjeet auttoivat alkuun pääsemisessä.

Kissoista tulee kotiin monenlaista sotkua; hiekkaa kantautuu hiekkalaatikolta pitkin asuntoa, karvaa irtoaa ja lisäksi nämä rakkaat lemmikit silloin tällöin oksentavat karvapalloja matolle tai sohvalle tai kuten meillä, lempipaikkaansa saunan lauteille. Lisäksi kissoista ja muista eläimistä tulee monenlaista näkymätöntä likaa kuten rasvaa ja hilsettä, joka tarttuu huonekaluihin ja mattoihin. Näiden siivoamiseen ei valitettavasti pelkkä imuri riitä, sillä lika jää mattojen ja muiden tekstiilien sisälle.

Aqua+ Pet & Family –laitetta testattiin ensin tavallisena imurina, ja tulos yllätti meidät täysin. Meillä oli imuroitu samalla viikolla 3 päivää aiemmin tavallisella imurilla, mutta vesisuodattimeen tuli melkoinen määrä karvaa ja hilsettä, vaikka näkyvää karvaa ei juuri lattioilla ollutkaan. Lisäksi harjaavalla turbosuulakkeella matoista ja sohvista lähti irti viimeisetkin kissankarvat, jotka olivat kietoutuneet tekstiilikuituihin. Laite on yllättävän ketterä ja siinä on pitkä virtajohto, joka helpottaa imurointia. Vesisuodattimessa on se huono puoli, että se pitää jaksaa putsata joka käytön jälkeen, mutta vesisuodattimella imuroidessa huoneeseen tulee mukavan raikas tuoksu eivätkä pienet hiukkaset pöllyä huoneessa niin kuin tavallisen imuroinnin jälkeen. Imurin mukana tuli myös tavallinen pölypussi kiireisten siivoojien iloksi, mutta meillä sitä ei kokeiltu laisinkaan, sillä emme kokeneet sitä tarpeelliseksi.

Imuroinnin jälkeen olikin pakko testata laitetta tekstiilipesurina, sillä vähän joka paikasta löytyi kuivuneita kissanoksennuksen jäämiä. Ensin pesin maton, jota oli yritetty putsata märällä liinalla pyyhkimällä, huonoin tuloksin. Yllätykseksi kuivunut oksennus lähti matosta irti ilman pesuaineita, eikä mattokaan jäänyt kuin hiukan kosteaksi. Seuraavaksi pesin kissojen lempinojatuolin, joka olikin melkoisen karvainen ja sieltä löytyi myös huonosti siivottu kissanoksennus (kuva nojatuolin pesusta löytyy tekstin vierestä). Näiden pesun jälkeen piti tarkistaa tulos likavesisäiliöstä, ja kyllähän siellä melkoinen määrä kissankarvaa ja muuta likaa oli. Minut yllätti täysin se, kuinka vähän vettä olin pesuun käyttänyt eli painehuuhtelutekniikka ei vaadikaan vedellä lotrausta, ja tekstiilit jäivät melko kuivaksi. Sainpa laitteella pestyä hyvin oksennusjämät saunan lauteiltakin, vaikka semmoiseen laitetta ei ole osattu mainostaakaan.

On todella kätevää, kun samalla laitteella pystyy hoitamaan imuroinnin, tekstiilien pesun ja myös kovien pintojen pesun. Kaiken kaikkiaan Aqua+ Pet & Family -monitoimilaite saa meiltä hyvät suositukset erityisesti kissa-, koira- ja lapsiperheisiin. Perheeseemme muuttaa uusi pesuri lähipäivinä, mutta jäimme vielä miettimään valitsemmeko lemmikkikoteihin suunnitellun Pet & Family –mallin vai hiukan laajemmin varustellun MultiClean X10 –mallin.

AQUA+ Pet&Family

295,00 €
335,00 €

AQUA+ Multi Clean X10

395,00 €