Ostoskori Tyhjä

5 paikkaa, joita et muista siivota

Vaikka siivoaisit huolella ja tekisit parhaasi pitääksesi bakteerit loitolla, aina jokin paikka tahtoo jäädä puhdistamatta. Tietyt monilta likaiseksi jäävät kohteet on syytä ottaa huomioon, koska kosketamme niitä usein tai ne ovat kontaktissa ruoan kanssa. Loppujen lopuksi ethän jättäisi vessaakaan siivoamatta, jos tiedät sen olevan likainen!

1. Kodin elektroniikka
Kodin elektroniikka kuuluu kodin likaisimpiin kohteisiin. Kosketat puhelimen ruutua jatkuvasti likaisilla käsillä, mutta jos et puhdista puhelimen näyttöä, mitä hyötyä käsien pesemisestä on? Heti kun kosketat näyttöä uudelleen, samat vanhat bakteerit siirtyvät jälleen käsiisi. Puhelinten ja padien kosketusnäyttöjen puhdistamiseen suosittelemme Softcaren kosketusnäytön pesuainetta ja kudottua sileäpintaista Duotex-mikrokuituliinaa. Mikrokuituliinat ovat ekologinen vaihtoehto, koska ne voi pestä pesukoneessa täysin uudenveroisiksi.

Ehkä puhdistat puhelimesi näyttöä säännöllisesti, mutta milloin puhdistit viimeksi television kaukosäätimen tai tietokoneen näppäimistön? Perheissä näihin esineisiin koskee päivän aikana useampi aikuinen ja lapsi, usein likaisilla käsillä. Kaukosäätimen ja näppäimistön painikkeiden väliset pienet raot ovat oivallisia pesäkkeitä pöpöjen lisääntymiselle. Nämä esineet kannattaa puhdistaa Softcare Powerwash -pesuaineella kostutetulla mikrokuituliinalla.

2. Vesikraana
Me kaikki arvostamme puhdasta ja raikasta vettä, jota onneksi Suomessa on runsaasti saatavilla. Mutta oletko koskaan kiinnittänyt huomiota vesikraanasi puhtauteen?

Harva vesikraana on täysin tiivis. Tämän vuoksi kraanan juureen voi keräytyä kosteutta, joka taas tunnetusti johtaa bakteerien kasvuun. Usein puhdistamatta jääneiden vesikraanojen juuressa voikin nähdä mustaa tai jopa punertavaa bakteerikasvustoa! Tämän epämiellyttävän lian voi puhdistaa kalkkia irroittavalla Softcare Kylpyhuoneen puhdistusaineella.

Muista myös ajoittain vaihtaa kraanan verkko uuteen. Myös verkkoihin voi kerääntyä bakteerikasvustoa, joka huuhtoutuu vesilasiin kun kraanasta laskee vettä.

3. Jääkaappi
Jääkaapin puhtaus on ehdottoman tärkeää, sillä epäpuhtaudet ruoassa voivat helposti johtaa terveysongelmiin. Älä siis odota, että jääkaappisi alkaa haisemaan ennen kuin puhdistat sen.

Ennen kuin aloitat jääkaapin siivouksen, tyhjennä kaappi ruoasta ja poista kaikki irrotettavat tasot ja laatikot ja kytke virta pois. Pienet laatikot ja tasot on helpointa tiskata, mutta muut voi pyyhkiä esimerkiksi Softcaren Power Wash -pesuaineella ja puhtaalla mikrokuituliinalla. Pyyhi lopuksi jääkaapin pohja, seinämät ja katto huolellisesti toisella puhtaalla liinalla.

4. Kahvinkeitin
Pelkkä kahvinkeittimen ja lasikannun huuhtominen vedellä ei riitä, jos haluaa nauttia tuoreesta ja maukkaasta kahvista. Ajan myötä kahvin rasvat jäävät kiinni keittimeen ja alkavat haista eltaantuneelta. Lisäksi monilla on paha tapa jättää vanha suodatin puruineen kahvinkeittimeen, kunnes keittää seuraavan kerran kahvia. Nämä vanhat ja kosteat suodattimet puruineen ovat oikea unelmien koti bakteereille.

Pidä siis kahvinkeittimen kunnosta hyvää huolta heittämällä vanha suodatin roskiin jokaisen keittokerran jälkeen ja huuhtele kannu sekä suodatinosa vedellä. Silloin tällöin tee perusteelisempi siivous, jotta saat koneesta vanhat rasvajäämät irti. Tähän kannattaa käyttää kahvinkeittimien puhdistamiseen tarkoitettuja aineita, esimerkiksi CWN Kalk-puhdistusainetta.

5. Ovien ja kaappien kädensijat
Ovien ja kaappien kahvojen pitäisi olla itsestäänselviä siivouskohteita, sillä monet kädet koskevat niihin päivittäin. Moni ei silti puhdista säännöllisesti ovien kädensijoja. Erityisen tärkeää on jääkapin kahvan puhdistaminen, sillä et halua siirtää käsiisi pöpöjä juuri ennen kuin aiot koskettaa niillä ruokaa.

Kaappien, ovien ja laatikoiden kädensijojen puhdistamiseen suosittelemme Softcaren Power Wash –pesuainetta. Suihkuta puhdistusainetta kahvoihin, anna vaikuttaa hetki ja pyyhi puhtaaksi kostealla ja puhtaalla liinalla.

Tutustu kotimaisiin turvallisiin puhdistusaineisiin ja tilaa omasi jo tänään!

Softcare Power Wash –pesuaine
CWN Kalk
Softcare Kylpyhuoneen puhdistusaine
Duotex-mikrokuituliina

Softcare Kylpyhuoneen puhdistusaine 500 ml

6,20 €

CWN Kalk 0,5L

11,00 €

Softcare Power Wash 500ml

6,90 €

Duotex kaksipuoleinen mikrokuituliina

4,50 €