Ostoskori Tyhjä

3 yleisintä virhettä siivouksessa

1. Alhaalta ylös siivoaminen
Moni aloittaa siivouksen imuroinnista ja siirtyy vasta sitten pölyjen pyyhkimiseen. Tällä tavalla pölyt tippuvat vasta imuroidulle lattialle ja lattia on pakko imuroida uudelleen.

Käytä siis siivoamisessa yksinkertaista periaatetta: siivoa ylhäältä alas. Tällä tavalla säästät aikaa turhalta siivoamiselta ja varmistat, että koti tulee varmasti puhtaaksi.

Pyyhi ensin pölyt hyllyiltä, kaapeista ja lampuista. Seuraavaksi puhdista pöydät ja imuroi huonekalut. Vasta tämän jälkeen kannattaa siirtyä imuroimaan lattiat ja matot. Lopuksi voit vielä mopata lattian puhtaaksi. Tällöin kannattaa käyttää mikrokuidusta valmistettua lattialastaa, sillä narumoppi pesee lattian huonosti.

2. Likaiset siivousvälineet
Vaikka moni siivoaa ahkerasti kotiaan, jää valitettavan usealta itse siivousvälineet puhdistamatta. Milloin olet esimerkiksi viimeksi pessyt mopin tai lattialastasi? Entä milloin olet viimeksi vaihtanut vessaharjan?

Likaiset siivousvälineet ovat rasite siivoamiselle, sillä lika ei irtoa enää yhtä helposti likaisilla välineillä. Kaiken lisäksi likaisissa siivoustarvikkeissa pesii kaikenlaisia bakteereita, jotka vain lisääntyvät joka kerta kun siivousvälineitä käytetään.

Puhdista siis siivoustarvikkeet säännöllisesti. Pese tiskirätit, mikrokuituliinat ja mopit säännöllisesti pesukoneessa. Lisäksi imurin pää tulee puhdistaa karvoista ja muista roskista imuroimalla suulakkeet kunnolla. Älä myöskään unohda vaihtaa imurin pölypussia säännöllisesti, tai vaihda pussittomaan pölynimuriin.

Tilaa laadukkaat siivoustarvikkeet helposti verkkokaupastamme

3. Sama puhdistusaine kaikille pinnoille
Kaikki pinnat eivät ole samanlaisia. Esimerkiksi pinttynyt lika kivessä vaatii huomattavasti vahvempaa pesuainetta kuin kaakeleissa ja laseissa käytettävä puhdistusaine.

Yhden yleispesuaineen käyttäminen kaikille pinnoille ja tahroille on hyödyllistä silloin, kun tarvitsee siivota vain helppoja kohteita. Herkimpien pintojen kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä yleispesuaine voi vahingoittaa esimerkiksi lakkaamatonta puupintaa. Toisaalta vaativat kohteet kuten kivipinnat eivät välttämättä puhdistu lainkaan yleispesuaineella. Lisäksi erikoispinnoille tarkoitettuja pesuainetta käyttämällä säästää rahaa, sillä pesuainetta tarvitsee käyttää huomattavasti vähemmän kuin yleispesuainetta.

Täältä löydät tehokkaat pesuaineet jokaiselle pinnalle