Ostoskori Tyhjä

Pölynimurit

Pölynimuria hankittaessa lähtökohtana voidaan pitää henkilökohtaista tarvetta. Huomioitavia seikkoja ovat: Kodin koko, lemmikit, allergiat, kodin pintamateriaalit, sekä tietenkin henkilökohtaiset mieltymykset.

Imureiden markkinoinnissa käytetään usein moottorin wattimäärää vakuuttamaan imurin imutehosta. Tämä johtaa helposti harhaan. Moottorin wattimäärällä ilmaistaan moottorin maksimaalista virran ottotehoa. Vertauksena autoja voitaisiin markkinoida esim. tämä auto on parempi ja tehokkaampi, koska se kuluttaa 15l bensaa / 100km. Näinhän asia ei ole. Pölynimurin imutehoa mitataan esim. vesipatsas mm, imutehon wattimäärällä, ilmanvirtaus m/s.

Imurin valinnassa on hyvä muistaa, että kaikkea ei todennäköisesti voi saada samassa paketissa, vaan joissain asioissa on tehtävä kompromisseja. Usein imurin toivotaan olevan pieni ja ketterä. Harvoin pienissä ja ketterissä imureissa on suuri toimintasäde tai tilava pölysäiliö, usein myös muista ominaisuuksista on jouduttu tinkimään.

Suodatus on usein kysytty ja myös hyvin käytetty argumentti imurin valinnassa. Useat valmistajat ilmoittavat suodattimen suodatus tehon, joka ei kuitenkaan ole yhtä, kuin imurin suodatuskyky. Suodatuksen teho riippuu paljolti myös imurin rakenteen tiiveydestä.

Keskusimuri mielletään usein ylivoimaiseksi vaihtoehdoksi esim. allergisille, keskusimuri on monessa tapauksessa hyvä vaihtoehto, mutta ei ainoa. Keskusimuri tekee huoneistoon alipaineen, jonka seurauksena korvausilma tulee usein suodattamattomana ulkoa. Usein keskusimurissa on myös pitkä letku, sekä perässä vedettävää imuria heikompi imuteho.

Imurin suulakevalikoimaan, suulakkeiden soveltuvuuteen omille materiaaleille, sekä suulakkeiden laatuun kannatta myös kiinnittää huomiota. Usein esim. koneen sisään varastoitavat suulakkeet ovat pieniä ja tuntuvat varsin leluilta esim. imuroitaessa isoa sohvaa koirankarvoista. Toisaalta suulakkeet kulkevat kätevästi koneen mukana.

Useat valmistajat ovat panostaneet paljon pölypussin rakenteeseen jopa niin , että pölypussi on osa suodatusjärjestelmää. Lähes kaikkiin laitteisiin on saatavilla huomattavasti edullisempia tarvikepusseja, jotka eivät useinkaan ole samaa laatutasoa mitä laitteen alkuperäiset pussit.

Markkinoita on jo usean vuoden ajan vallannut pölypussittomat imurit, jotka ovat kasvattaneet nopeasti suosiotaan. Uutena ilmiönä ovat laitteet, joissa pöly ja lika suodatetaan veteen niin, että vesi sitoo pölyn. Vesisuodatinimureiden leviämiselle on varmasti ollut esteenä korkea hinta. Pölypussittomalla imurilla voi helposti säästää imurin hinnan sen käyttöiän aikana. Pölypussiton imuri vaatii käyttäjältään hieman enemmän vaivaa, pitäähän säiliö tyhjentää pölypussin roskiin heittämisen sijaan.

Lisätietoja AQUA+ monitoimi-imureiden toiminnasta, ominaisuuksista ja hyödyistä voit lukea sivustolta www.aquapro.fi

Sopivia tuotteita